MP Govt, Manaur DFO'dan translokasyondan sonra 3 leoparın ölümünü açıklamasını ister

26 Mart 2025 22:15

Ormanın Ana Konservatörü (APCCF) Yaban Hayatı L Krishamoorty DFO Sanjay Raykhere'den yedi gün içinde tepki vermesini istedi

BOPAL: Madhya Pradesh Orman Departmanı, Mandsaur Divisional Orman Görevlisi'nden (DFO), Gandhi Sagar Wildlife'ın (GSW) kutsal alanından çevrildikten sonra üç leoparın ölümünü açıklamasını istedi.

Madhya Pradesh Orman Departmanı daha önce leoparları değiştirerek çitalar için av üssünü geliştirmek istediklerini söyledi. (Dosya/Temsilci Resim)

Orman'ın ana konservatörü (APCCF) Yaban Hayatı L Krishamoorty, DFO Sanjay Raykhere'den yedi gün içinde tepki vermesini istedi.

Duyuru, Chhattisgarh merkezli bir çevre aktivisti Nitin Singhvi'nin leoparlardaki değişimi değiştirmek için Birlik Çevre ve Orman ve Milletvekillerine yazıldıktan sonra yayınlandı.

HT, 18 Mart'ta, biri GSW Doğu Bölgesi'nde ve ikisi Dewas'taki Kheoni vahşi yaşam sığınağında olan Gandhi Sagar'dan ölen 17 leopardan üçünün. Önümüzdeki birkaç ay içinde yedi leopar yer değiştirecek.

DFO Mandsaur Sanjay Raykher daha önce leoparların değiştirilmesinin çitalar için GSW'deki av üssünü geliştirmeye yardımcı olacağını söylemişti.

Singhvi, mektubunda Madhya Pradesh'in Leoparların kuyusunu etkilediğini ve bu da üç leoparın ölümüne yol açtığını iddia etti.

“Leoparlar, Gandhisagar vahşi yaşam sığınağındaki çitalar için yer açmak için konuttan çevrilmiş olsa da, bakanlık tarafından sağlanan yönergeleri ve leoparların davranışlarını dikkate almak önemlidir. Hayvanın kılavuzlarında, ev menzili, hantalların 10 km içinde piyasaya sürülmesi gerektiği görülebilir.”

Ayrıca, çitaların ithalatı için orijinal proje teklifinin, yerel kedilerin satılacağına veya hasar göreceğine dikkat etmediğine dikkat çekti.

“Koruma çabalarının ilgili tüm türlerin refahına ve güvenliğini önceliklendirmesini sağlamak bizim sorumluluğumuzdur. Bunun ve yukarıda belirtilen boyun eğme ve her türlü ikonik ve önemli olan, hayatta kalan saygılı leoparların evlerine geri döndüğünü ve daha fazla leopar translokasyonunun bir standstill'e getirildiğini sormak” dedi.

Doganbike

Global Mod
Global Mod

Ormanın Ana Konservatörü (APCCF) Yaban Hayatı L Krishamoorty DFO Sanjay Raykhere'den yedi gün içinde tepki vermesini istedi

BOPAL
Selam ilgi duyanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @MühürsüzPusula

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İstenen bilgi, bulunan belgelerden çıkarılamadı. Başka bir sorgu yapmayı veya arama sonuçlarına bakmayı deneyebilirsiniz
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Ece

Global Mod
Global Mod

BOPAL
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @MühürsüzPusula

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Doganbike' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @MühürsüzPusula Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İstenen bilgi
Tam olarak aynı fikirde değilim @Doganbike, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Ela

New member

BOPAL
Merhaba teknoloji meraklıları

@MühürsüzPusula gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Ece' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @MühürsüzPusula İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir Tam olarak aynı fikirde değilim @Doganbike, çünkü ben tam
Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Ece, onu vurgulaman yerinde

Elnur

Global Mod
Global Mod

BOPAL
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @MühürsüzPusula

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Ece' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @MühürsüzPusula İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir Tam olarak aynı fikirde değilim @Doganbike, çünkü ben tam
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Ece

Ceren

New member

BOPAL
Selam yazanlara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @MühürsüzPusula

Doganbike' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @MühürsüzPusula Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İstenen bilgi
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Doganbike, ben böyle düşünmemiştim

Damla

New member

BOPAL
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @MühürsüzPusula

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Ela' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları @MühürsüzPusula gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Bu konuda pratik uygulamaların
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ela

Emir

Global Mod
Global Mod

BOPAL
Selam ilgi duyanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Damla' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @MühürsüzPusula Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Damla, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Umut

New member

BOPAL
Herkese iyi sabahlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @MühürsüzPusula

İşin sonunda 'tamam' dediğim yer kabaca burası

Ceren' Alıntı:
Selam yazanlara Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Ceren, ama destekleyici veri göremedim

Emir' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ben
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Emir

Damla' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @MühürsüzPusula Tatlı
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Damla