Kıdemli BJP siyasetçisi Prabhat Jha öldü

27 Temmuz 2024 10:59 IST


Jha, BJP'ye katıldı ve Mayıs 2010'dan Aralık 2012'ye kadar Madhya Pradesh'te parti başkanıydı.


– Bhopal: Parti liderleri, kıdemli Bharatiya Janata Partisi (BJP) lideri ve eski Madhya Pradesh şefi Prabhat Jha'nın uzun bir hastalıktan sonra Cuma sabahı vefat ettiğini söyledi. 67 yaşındaki Jha, sabah saat 5'te Gurugram'daki Medanta Hastanesi'nde son nefesini verdi.


(Twitter'ın fotoğrafı)

Jha, karısını ve iki oğlunu geride bırakır. Medyaya konuşan oğlu Tushmul Jha, babasının son ayinlerinin Cumartesi günü Bihar'ın Sitamarhi bölgesindeki Koriahi köyünde yapılacağını söyledi.

Jha, 4 Haziran 1957'de Bihar, Darbhanga'nın Hariharpur köyünde doğdu. Neredeyse elli yıl önce ailesiyle birlikte Bihar'dan Madhya Pradesh'teki Gwalior'a taşındı ve burada eğitimini tamamladı ve gazeteci olarak kariyerine devam etti.

Daha sonra siyasete atıldı, BJP'ye katıldı ve Mayıs 2010'dan Aralık 2012'ye kadar Madhya Pradesh eyaletinin parti lideriydi. Jha, ilk kez 2008'de ve ikinci kez 2014'te Rajya Sabha'ya seçildi.

Başbakan Narendra Modi, vefat eden ruhuna son saygılarını sundu. Başbakan Mohan Yadav ayrıca Gurugram'da Jha'nın aile üyeleriyle de buluştu.