Büyü Yapıldığını Kibritle Nasıl Anlarız ?

Umut

New member
Büyü Yapıldığını Kibritle Nasıl Anlarız?

Büyü mü? Kibritle mi? Ne alakası var şimdi diye düşünmeyin! Bugün, forumda büyük bir merak konusu olan, ama bir o kadar da eğlenceli bir soruya el atıyoruz: "Büyü yapıldığını kibritle nasıl anlarız?" Evet, evet, bildiğiniz o eski kibrit kutusuyla, bildiğiniz o eski büyü işleri. O kadar da derinlemesine düşünmeye gerek yok aslında, kibritle büyü yapıldığını anlama meselesi tamamen psikolojik bir süreç. Hem de yalnızca büyücülerle ya da cadılarla ilgili değil! Hepimizin etrafında, günlük yaşamda bile karşılaştığımız ve "bu işler kibritle mi çözülür?" dedirten olaylar var.

Ama tabii, biz şimdi biraz daha pratik ve eğlenceli bir açıdan bakalım. Hadi bakalım, büyü yapmak isteyen forumdaşlarımızı veya 'acaba bana da mı yapıldı?' diyenleri yakından inceleyelim.

Erkeklerin Çözüm Odaklı Yaklaşımı: Kibrit Kutusu ve Gizemli Matematik!

Erkekler bu tarz meselelerde direkt çözüm odaklıdır. Tabi ki de pratik çözümlerle ilerler, işin içinde biraz da matematik ya da mantık olduğunda daha da keyif alırlar. Şimdi, “Kibritle büyü mü yapılır?” sorusuna erkek gözüyle bakalım. Düşünsenize, gece yatmadan önce kibrit kutusunu alıp, içindeki çubukları birer birer sayarak, "Ya acaba burada yanlış bir şey var mı?" diye düşünüyorlar.

İlk adım: Kibrit kutusunu açarsınız. Şimdi dikkatlice bakın! İçinde tam 44 kibrit çubuğu var mı? Hımm, ilginç. Çünkü bazı büyücüler, büyü yaparken kesinlikle çift sayılarla çalışmayı tercih ederler. 44, 22, 88… Fakat tek sayılarla büyü yapan büyücüler de var, biraz kayıp olurlar ama her işin bir uzmanı vardır değil mi? Bir bakarsınız, 33 kibrit çubuğu olan kutudan bir tane eksik. O zaman anlayın ki işler büyüye doğru kayıyor.

Eğer kibrit kutusunda bir tane bile eksik kibrit varsa, ve sizin de odanızda herhangi bir kara kedi, siyah çorap giyen biri yoksa, hemen en yakın kadim büyü kitabını açın! Belki bir şeyler ters gitmiştir. Belki de siz hiç farkına varmadan, büyü yapılmıştır. Ama endişelenmeyin, erkekler işin içine mantık ve çözüm getirirler. Büyü var mı? Yok mu? Kibrit kutusunu doğru açıp tekrar kapatın ve bir bardak suyun içine birkaç kibrit çubuğu atın. Eğer su taşarsa… Şaka yapıyorum! Ama ciddiyetle, hemen bir uzmana danışmak iyi olabilir.

Kadınların Empatik ve İlişki Odaklı Yaklaşımı: Kibritin İçindeki Sırlar

Kadınlar ise durumu biraz daha empatik, ilişkisel bir bakış açısıyla ele alır. Kibrit kutusu sadece bir kutu değildir onlar için; her kibrit çubuğu bir "gizli mesaj" taşır. Kibritleri tek tek inceledikleri an, “Aaa! Şu kibrit biraz daha kısa! Neden?” diyerek derinlemesine ilişkilendirme yapmaya başlarlar. Büyünün ardında duygusal bir karmaşa olduğunu düşünürler. Hemen, "Büyü mü yapıldı? Acaba o eski sevgilim mi yaptı, yoksa o kız arkadaşım mı?" diye sorular sormaya başlarlar. Bütün her şey, büyünün "gizli" yönleriyle ilişkilidir.

Kadınlar için kibritin içinde kaybolan her çubuk, hayatlarında kaybolan bir parça anlamına gelir. Kibrit çubukları, onların içsel dünyasında bozuk olan bir dengedir. Kim bilir, belki de o kibritleri ateşe atarken, duygusal bir dönemeçten geçiyordur bir kadın. Kimbilir! Eğer kibrit kutusunda eksik bir çubuk varsa, hemen "Hadi bakalım, biri beni yanlış anladı!" diyebilir. Kibrit kutusunu eline alıp, ince ince düşünür: “Gerçekten de ben bir gün büyü mü yapmıştım? Yoksa sadece beynimi mi büyülemişlerdi?” İşte burada, büyü ve kibritin kendisi bir metafora dönüşür.

Sadece büyü yapmak için değil, aynı zamanda kibritin etrafındaki psikolojik olayları da göz önünde bulundururlar. Çoğu zaman, kibritin başı dumanlı bile olsa, onlara "evet, her şey yolunda" demek yetmez. Empatik bir yaklaşım burada daha fazla işlev görür, çünkü her eksik kibrit bir “duygusal bağ” eksikliğidir.

Kibritle Büyü Yapıldığını Anlama Adımları: Geyikten Ciddiyete!

Hadi şimdi tüm forumdaşlarıma bir rehber sunalım, kibritle büyü olup olmadığını anlamak için. Tabii ki de gerçek bir büyü yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyorsanız, ilk adım bu listeyi takip etmek. Ama her ihtimale karşı, biraz da mizah koyalım:

1. Kibrit Kutusunun Boyutu: Eğer kibrit kutusunun boyutu normalden büyükse, başınıza gelmiş olabilir. Bu, büyücünün çalışma alanını genişletmeye çalıştığına işarettir. Yani, büyü var mı? Bunu Kibrit Kutusunun boyutuna bakarak çözebilirsiniz.

2. Kibritin Yalnızca Birinin Yanması: Kibritlerden biri yanar, diğerleri durur! Bu, kesinlikle büyü yapılmıştır. Büyü yapan kişi muhtemelen sadece o kibriti kullanmaya karar vermiştir ve bu noktada bir şeylerin yanlış gittiğini fark etmiş olabilirsiniz.

3. Ateşin Kızarması: Kibritin ucu yakıldığında aşırı derecede ısınırsa, bu bir işaret olabilir. Bu durumda, "Bu kibritin başı hiç de normal değil!" diyeceksiniz. Bu, büyünün tüm enerjisinin konsantre olduğu anlamına gelir!

4. Sesli Kibrit Çıkarmak: Kibritin başı cızırdarsa, büyük ihtimalle size gizli bir mesaj veriliyordur. Belki de bir büyücü aslında bir şeyler söylemeye çalışıyordur ama kibritle iletişim kurmaktan başka çaresi yoktur!

Yorumlarınızda başka nasıl anlaşılıp anlaşılmadığını yazın, belki de başka forumdaşların "kibrit büyüsü" hakkındaki deneyimlerini paylaşarak, olayları daha da derinlemesine inceleyebiliriz. Bakalım, kim ne öneriyor? Kibrit kutusuyla büyü yapmayı daha iyi anlayabiliyor muyuz?

Haydi, bakalım, herkes kibrit kutusunu alsın, gözlerini dikkatlice açsın ve büyüyü "kibritle" çözmeye başlasın!