Madhya Pradesh: Beş orman görevlisi fil leşlerini yakmakla suçlandı

Yetkililer, Bandhavgarh Tiger Reserve’den (BTR) beş orman görevlisinin, Vahşi Hayatı Koruma Yasası uyarınca vahşi bir filin leşini yakarak öldüğüne dair kanıtları yok etmekle suçlandığını söyledi.


Madhya Pradesh: Beş orman görevlisi fil leşlerini yakmakla suçlandı

Olay geçen yıl Kasım ayında meydana geldi, ancak vahşi yaşam aktivisti Ajay Dubey’nin bu yıl 11 Ocak’ta şikayette bulunmasının ardından gün ışığına çıktı.

Delhi Yaban Hayatı Suçları Kontrol Bürosu (WCCB) geçen hafta bir korucu, bir orman bekçisi ve üç orman bekçisine, ölü bir vahşi filin leşini yaktıkları ve daha sonra küllerini A’yı gömmek için altı derin yer kemiği çukuruna gömdükleri için dava açtı. İsminin verilmemesini isteyen WCCB yetkilisi, fili saklamak için hayvanın öldüğünü söyledi.

Bir WCCB yetkilisi, orman yetkilileri tarafından atılan adımların nedeni henüz bilinmediği için eyalet görev gücünün konuyu araştırdığını söyledi.

Orman yetkilileri, filin yarı çürümüş cesedini Kasım 2022’de BTR’nin Shahdol’daki Panpatha tampon bölgesindeki Chhatwa köyünde bulduklarını söylediler. Vahşi bir filin ölümünü denetleyemedikleri için üst düzey yetkililerin harekete geçmesinden korkuyorlardı. Ölüme ilişkin tüm delilleri yok ettiler.”

Başka bir WCCB yetkilisi, vaka kaydedildikten sonra, bir vahşi yaşam aktivistinin filin kaçak avlandığını iddia eden bir şikayette bulunmasının ardından hareketin gerçek nedenini bulmak için bir soruşturma başlatıldığını söyledi.

House Chief Wildlife Warden JS Chauhan olayı doğruladı ve konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Aynı zamanda şikayetçi olan aktivist Dubey, konunun ancak sendikanın Çevre Departmanına ve Ulusal Kaplan Koruma Kurumuna şikayette bulunmasının ardından soruşturulduğunu söyledi.

“Fotoğraf ve Haberlarla şikayette bulundum. Bu sadece kaçak avlanmaydı ve orman görevlileri konuyu gizlemek için komplo kurdu” dedi.

“Bu trajik olay, kesinlikle BTR’deki güvenlik önlemlerini sorgulamaktadır. Uzun yıllardır Madhya Pradesh’in Hindistan’da en fazla kaplan avına sahip olduğu ve BTR’nin zirvede olduğu iyi biliniyor, ancak buna rağmen cezai ihmal nedeniyle devriye ve gözetleme eksikliği yaşandı ve bu da kaplanların avlanmasına yol açtı. filler ve delillerin yakılması” diye ekledi Dubey.

Son üç yılda Chhattisgarh’tan Madhya Pradesh’e 40 kadar fil gelmiş ve burada BTR’de Shahdol ve Umaria’da koloniler kurmuştu.

Eyalet orman servisi, sekiz kişinin bir sürü tarafından öldürüldüğü bildirildikten sonra vahşi fillerle başa çıkmak için bir eylem planı da hazırladı.